(500) İNGİLİZCE 6 ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 2020 YILI 2. DÖNEM

admin
Ağustos 16, 2023
98 views
(500) İNGİLİZCE 6 ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 2020 YILI 2. DÖNEM

1. I had a really bad – – – – last night. I
got lost on a street and there were
monsters everywhere!
A) airport B) passport
C) suitcase D) nightmare

2. Anderson : Judy took some pills
without reading the
prospectus. After a
while, she felt sick.
Anastasia : She – – – – have read it.
A) should B) might
C) could D) must

3. David had the highest grade in the
exam. He – – – – have studied hard.
A) should B) must
C) could D) would

4. My sister likes – – – – tea – – – – milk.
She just drinks coffee.
A) both / and
B) either / or
C) neither / nor
D) not only / but also

5. Workers are – – – – happy – – – –
highly productive in good
companies.
A) either / and
B) both / or
C) neither / nor
D) not only / but also

6. “- – – -” is the powerful effect that
something has on someone or
something.
A) Solution B) Cohesion
C) Impact D) Value

7. The couple, – – – – lives next to our
house, divorced last week.
A) who B) which
C) that D) where

8. This is the place – – – -.
A) which I bought a new smartphone
B) where they held the meeting
C) who teaches geography
D) when I was born

9. The Central Bank was – – – –
yesterday. The police said
1.000.000 euros were stolen.
A) robbed B) collected
C) passed D) called

10. Ahmet: “I sleep very early.”
Ahmet says that – – – – very early.
A) I sleep B) he sleeps
C) I will sleep D) he will sleep

11. Amanda says, “We are watching TV.”
Amanda says that – – – – watching TV.
A) I’m B) she’s
C) they’re D) we’re

12.terrifying = frightening
individual = – -?
– –
A) real B) normal
C) inspirational D) personal

13. A close friend is someone who – – – -.
A) looks like you
B) is dependable
C) is married and has children
D) studies at the same school with
you

14. Ihlara Valley is a – – – – with a depth
of approximately 100 m. It is
located between Nevşehir and
Aksaray.
A) castle B) canyon
C) waterfall D) plateau

15. – – – – are cultural standards for an
organised social life.
A) Differences B) Observations
C) Values D) Goals

16. The author’s latest book – – – – has
become a bestseller is about two
children in Italy.
A) which B) where
C) who D) when

17. Anıtkabir was designed by – – – -.
A) 500.000 m2
B) Professor Emin Onat
C) a monumental tomb
D) 1941-1944

18. Roberto : When did the accident
happen?
Joe : – – – -.
A) From Istanbul to Paris
B) With my family
C) In London
D) Last weekend

19. There are two options. You can go
– – – – by bus or by car to Istanbul.
A) neither B) both
C) either D) not only

20. Aşağıdakilerden hangisi spor türleri ile ilgili olumlu bir görüş içerir?
A) Scuba-diving is exciting and
enjoyable.
B) Cliff diving doesn’t help people
build self-confidence.
C) It’s foolish to do zorbing.
D) You can get seriously injured
while doing highlining.

(500) İNGİLİZCE  6 CEVAP ANAHTARI
1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. C 7. A 8. B 9. A 10. B 11. C 12. D 13. B 14. B 15. C 16. A 17. B 18. D 19. C 20. A

Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR